Сос Холандез

18/10/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90611324
"Как да приготвите един от най-прочутите сосове в света - стъпка по стъпка "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо14 190
  • Преглеждания за месеца70
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

  • масло - 180 г
  • яйца - 3 броя жълтъци
  • вода - 1 с.л. хладка
  • бульон - 1 с.л.
  • лимони - 1 с.л. лимонов сок
  • захар - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сос Холандез се приготвя на водна баня. Сложете тенджерка във вряща вода и разбийте хубаво жълтъците. При непрекъснато бъркане добавете и водата, бульона (може само вода или бяло вино) и лимоновият сок.

Когато сместа се сгъсти, започнете да прибавяте маслото. То трябва да е предварително разтопено на слаб огън и добре разбито с тел. След като прибавите маслото към соса, разбивайте, докато сместа се сгъсти.

Котлонът не трябва да е силен и сосът не трябва да завира, за да не се пресече. Сос Холандез се поднася с аспержи, светли меса, риба и птици.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.2
Общо 9 гласували
5 5
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка: