Патладжани пармиджано

22/09/2017
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90610322
"Невероятно е как повечето италиански ястия звучат като любовно обяснение, а на вкус са като нещо, сготвено в кухнята на Рая "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо175 016
  • Преглеждания за месеца3296
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните на филии, посолете ги обилно и оставете 20 минути да се отцедят от горчивината. След това ги облейте с вода и подсушете.

Сгорещете олиото в дълбок тиган и запържете скилидките чесън. Щом се запържат, добавете вътре доматите, посолете и прибавете малко пипер. Оставете да се задушават 10-тина минути на умерен котлон.

В друг тиган сгорещете още мазнина и запържете патладжаните, като готовите отцеждайте върху салфетка. Вземете тава и на дъното излейте слой доматен сос, отгоре слой от патладжани и отново от соса.

Посипете с нарязан босилек, парчета моцарела и наръсете с пармезан. Редете до изчерпване на съставките. Сложете ястието да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30-40 минути. Поднесете леко охладено. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.7
Общо 16 гласували
5 13
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: