Рибена чорба

16/05/2016
enggell2020@abv.bg
отenggell2020@abv.bgГотвач278565951
"Нищо не сгрява душата в студените зимни вечери така, както ароматна и богата рибена чорба!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо68 126
  • Преглеждания за месеца736
  • Преглеждания за седмицата187
  • Коментирана8 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера слагам почистената и измита скумрия (без главата), даф. листа и черен пипер на зърна, сол и доста вода - около 4 л. (желателно е да не се долива вода повече по време на готвенето). Варя за 15 мин.

Изваждам рибата и прецеждам бульона. Връщам на котлона и добавям картофите.

През това време нарязван на ситно лука, морковите - на дребни кубчета, картофите - на малко по-големи кубчета, целината - на кубчета с големината на картофените кубчета. В съд загрявам олио, запържвам лука, добавям морковите, запържвам за кратко и дърпам от котлона. Добавям целината, разбърквам и всичко това изсипвам в тенджерата при картофите.

Обезкостявам изстиналата риба. Накъсвам на по-едри парчета, добавям към супата. След като се сварят картофите и морковите омекнат, добавям фидето и изключвам котлона. Затварям плътно с капак. Сол на вкус.

През цялото готвене котлонът е на най-ниска степен.

Преди сервиране се поръсва с нарязан на ситно магданоз. Подправя се с лимонов сок или оцет.

Да ви е сладко! [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: