Яйца на очи с два вида сос

13/05/2016
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваМастър Шеф308865873
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо724
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • пушено сирене - 70 г
  • прясно мляко - 150 г
  • масло - 60 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • бял пипер - 1 щипка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд наливаме около 500 мл вода. Подсоляваме я с 1 к.л. сол и я слагаме на огъня да заври. Когато заври чупваме яйцата и ги поставяме внимателно във водата, но внимаваме да се запази целостта им.

След като яйцата се забулят и са готови, ги изваждаме с решетъчна лъжица и ги поставяме в чиния. Приготвяме първия сос, като разтваряме пушеното сирене в прясното мляко на водна баня, като често разбъркваме.

Когато се получи кремообразен сос го подправяме със щипка бял пипер и го изливаме в чинията върху яйцата. Приготвяме втория сос, като разтопяваме маслото на огъня, прибавяме червения пипер и подправяме с щипка сол.

Щом започне да ври го изсипваме в чинията върху белия сос с кръгообразни движения, така че да получим бели и червени шарки.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: