Охлюви пане с млечен сос

10/05/2016
Monika Ivanova
отMonika IvanovaМастър Шеф44310643725
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 323
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо започнете с почистване на охлювите. 2-3 дни преди да ги сготвите трябва да ги поставите в дълбок съд и да ги премивате от време на време, за да се изчистят от храната си.

Когато започнете да ги приготвяте трябва да ги измиете хубаво и да ги сложите в тенджера с около литър и половина вода. Когато заврят, отгоре се образува пяна, която трябва да изчиствате поне 10-15 минути.

След като са врели около половин час ги изваждаме, за да се охладят. С нещо остро набождаме охлюва и го изваждаме от черупката, като изрязваме и изхвърляме всичко останало, освен мускулестата част най-отдолу. Само тя се приготвя.

Измиваме още веднъж и слагаме в паничка с 2 с.л. оцет и няколко щипки сода. След 10 минути измиваме отново.

Правим гъста каша от бирата, двата вида брашно, сол на вкус и галетата. Слагаме в кашата изцедените подсушени охлюви, разбъркваме и пържим в сгорещено олио.

За сосчето разбъркваме киселото мляко, майонезата, копъра, сол, сусамовия тахан и горчицата размесваме хубаво и след това топим вече готовите късчета охлюви.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 4 гласували
5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: