Невероятно пилешко с лук на фурна

10/05/2016
Наталия Петрова
отНаталия ПетроваГотвач3536692572
"Уникална вкусотия, която веднага добавяме в графа любими. Опитайте и ще разберете защо "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо424 010
  • Преглеждания за месеца12397
  • Преглеждания за седмицата231
  • Коментирана13 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Бутчетата се овалват в олио и сол и се слагат в тавичка да се пекат на 200 градуса за 10-15 минути.

Докато бутчетата се пекат почистваме и нарязваме на полумесеци лука, слагаме го в купа, поръсваме с щипка сол, 2 с.л. олио, нарязания на ситно магданоз, щипка черен и щипка червен пипер, както и с щипка чубрица, разбъркваме хубаво с лъжица да се смесят съставките.

След като пилето се е позапекло, изваждаме тавичката от фурната, изваждаме месото в една чинийка и изсипваме лука и подправките в тавичката, прибавяме и маслото и след това слагаме върху лука месото, връщаме обратно във фурната.

Печем още 10 минути докато лукът се запече. В купа разбъркваме хубаво прясното мляко и брашното и след като лукът и пилето са хванали коричка ги заливаме с млякото.

Печем още 15 минути или до готовност. Ако е необходимо добавяме още сол. След като извадим тавичката от фурната поръсваме със ситно нарязан пресен чесън.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 26 гласували
5 26
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: