Домашни вкусни кренвиршки

13/05/2016
"По аромата ще ги познаете и няма да може да им устоите "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо90 664
  • Преглеждания за месеца6661
  • Преглеждания за седмицата1082
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в половината от затопленото мляко, като добавите по 1 лъжица захар и брашно.

Разбъркайте и оставете сместа на топло за 10-тина минути, за да шупне. Пресейте брашното със солта, прибавете към него останалото мляко и захар, както и вече шупналата мая.

Замесете меко тесто и добавете олиото, продължете да месите още 10 минути или до получаването на хубаво еластично тесто. Оформете го на топка и сложете в намазнена купа.

Покрийте с кърпа и оставете на топло да втаса. След това го разделете на еднакви топки. Всяка една се разточва до получаването на малка овална питка. В единия ѝ край се слага кренвирш, а в другия се правят вертикални на пълнежа разрези.

Навийте и наредете кренвиршките в намаслена тава. Покрийте ги оставете да втасат за още 15 минути. Намажете с предварително разбитото с яйце мляко и печете в загрята на 220 градуса фурна за 10-15 минути. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 7 гласували
5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: