Лесно домашно сирене

06/05/2016
Monika Ivanova
отMonika IvanovaМастър Шеф43910643725
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 311
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата18
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 1 л по възможност домашно
  • заквасена сметана - 400 г
  • яйца - 4 бр.
  • сол - 1 и 1/2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С миксер разбивате яйцата и сметаната. Междувременно слагате млякото със солта на котлона до завиране.

Когато започне да ври, прибавяте сметаново-яйчната смес и бъркате, докато не се сгъсти.

Става на парцалчета като пресечено - не се притеснявайте така трябва да е! След това изсипвате в тензух, връзвате отгоре и го закрепвате някъде да се изцеди.

Може да стане за няколко часа, но аз за по-сигурно винаги го правя преди лягане и сутрин е готово.

Вкусът е нещо средно между домашно сирене и кашкавал.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: