Агнешко с кисело мляко и кускус

30/04/2016
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф5939114656
"Истинска класика за Великден - агнешко с кисело мляко, но с лека ориенталска нотка "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо563
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изрежете от котлетите излишната тлъстина.

Направете марината в купа, като смесите киселото мляко, пресования чесън, кимиона, пипера и едната супена лъжица зехтин. Разбъркайте добре и намажете агнешките котлети от двете страни. Оставете за 30 минути котлетите на хладно в хладилника.

Междувременно сварете кускуса в бульона с другата лъжица зехтин (както се вари ориз, докато усвои бульона, без да се бърка). При готовност го отстранете от котлона и го разрохкайте с вилица, като добавите нарязаните на ситно магданоз и мента. Овкусете със сол.

Загрейте голям тиган с не залепващо покритие. Изпечете агнешките котлети за 9 минути от всяка страна. Отстранете от огъня, покрийте с фолио и оставете да починат.

Поднесете котлетите нарязани върху кускуса.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: