Най-вкусните катми

29/04/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф69496120515
"Абсолютно сме съгласни, че това са най-вкусните катми, които сме опитвали!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо105 145
  • Преглеждания за месеца1143
  • Преглеждания за седмицата121
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата, добавете олиото, щипка сол и ванилия.

Затоплете около 200 мл от млякото и разтворете в него маята. Добавете захарта, разбъркайте и оставете да шупне.

Останалото мляко затоплете и добавете към яйцата при непрекъснато разбиване с миксера.

Пресейте брашното и започнете да го добавяте, като го редувате с маята. Разбърквайте с дървена лъжица или шпатула.

Тестото трябва да е с гъстотата на боза, ако е необходимо добавете още малко брашно.

Покрийте купата и оставете за час да удвои обема си.

Разбъркайте с черпак, загрейте сач, а ако нямате, ползвайте тефлонов тиган.

Разбийте жълтъка с 2 с.л. вода. Ябълката разрежете на две, махнете семките и разделете на още две, така че да ви се получат дебели четвъртинки.

Преди да поставите смес върху сача, го намазвайте, като вземете вилица, забодете парче ябълка, топнете го в жълтъка и намажете повърхността на сача с нея.

Гребнете с черпак от сместа и изсипете върху сача, с помощта на черпака разпределете по повърхността му. Когато започнат да се появяват дупчици по катмите, обърнете от другата страна.

Така направете всички, като преди всяка мажете сача с жълтък.

Изпечените катми намажете с плънка по желание, навийте и намажете с масло.

Ползвайте хубава прясна мая и се уверете че е в срок на годност, моята в случая не се активира добре, но пак станаха разкошни.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.4
Общо 8 гласували
5 6
4 1
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка: