Сочни пържени кюфтета

29/04/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаНовак
"Според Сия тайната на сочните пържени кюфтенца е в алкохолът, с който се замесва каймата, но дали наистина е така?"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо186 104
  • Преглеждания за месеца5412
  • Преглеждания за седмицата2011
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 400 г свински врат
  • телешко месо - 250 г за готвене
  • лук - 1 глава кромид
  • черен пипер
  • яйца - 1 бр.
  • мащерка
  • галета - 30 г
  • ракия - 1 с.л(водка)
  • магданоз
  • за гарнитура
  • пържени картофи
  • за пържене
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и магданоза на ситно. Нарежете месото на парчета и го смелете на машина. Сложете го в купа, добавете лука, магданоз, подправките, яйцето и галетата.

Замесете, добавете една лъжица алкохол и омесете кайма за кюфтета.

Оформете кръгли кюфтенца с приблизително еднаква големина.

Загрейте олио в дълбок тиган и поставете кюфтенцата.

Запържете от всички страни до готовност и кафяв приятен цвят.

Извадете върху домакинска хартия и отцедете.

Поднесете с бира и пържени картофки.[ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.7
Общо 15 гласували
5 13
4 1
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка: