Класически ореховки

26/07/2017
Гери-Аня
отГери-АняНовак
"Перфектните ореховки, приготвени по изпитана класическа рецепта "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо328 068
  • Преглеждания за месеца7671
  • Преглеждания за седмицата1151
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Слягаме белтъците в емайлиран съд и започваме да ги разбиваме на водна баня на слаб огън.

Бъркаме ги непрекъснато, докато не се затоплят и станат на сняг.
Смиламе орехите заедно с две лъжици от захарта, за да не се слепят и ги слагаме при белтъците.

Добавяме и останалата захар и разбъркваме хубаво сместа. Сваляме от огъня и прибавяме двата праха ванилия. Разбъркваме. Когато сместа изстине напълно, с навлажнени ръце вземаме от нея и оформяме топчета колкото орех.

Подреждаме ореховките в намаслена тавичка на разстояние едно от друго. Печем ги в умерена фурна до порозовяване.[ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.9
Общо 11 гласували
5 10
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: