Бяла риба със сос от каперси

23/04/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо412
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме рибното филе във вода, в която сме разтворили оцета и солта за 10 минути.

Нарязваме на едро лука и го сваряваме заедно с филето на тих огън за 20-25 минути. Вадим го и го оставяме да се отцеди.

В тенджера правим светла запръжка от олиото и брашното и към нея доливаме 500 мл от бульона, в който сме варили рибата, варим докато получим средно гъст сос.

Прибавяме сол, каперсите и индийското орехче, оставяме на котлона за още 5-6 минути. Махаме го и внимателно го разбъркваме с жълтъка.

Нареждаме топлата риба в плоска чиния и я покриваме със соса, украсяваме с наситнен магданоз.[подобни рецепти тук]

Източник: ezine.bg

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: