Богата гръцка мусака

08/04/2016
enggell2020@abv.bg
отenggell2020@abv.bgГотвач278565951
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 904
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите, тиквичките и патладжанът се нарязват на шайби с дебелина около 1 см. Всичко се изпържва поотделно и се оставя да се отцеди.

В друг съд се запържва каймата. Лукът се нарязва на ситно и се добавя към каймата. Пържи се още 2-3 минути, добавям доматите и разбърквам още малко.

Свалям от котлона и прецеждам. На дъното на тавичка, в която ще печем мусаката, се подрежда плътно изпърженият патладжан. Отгоре се подреждат изпържените тиквички. Следват картофите.

Слагаме каймата и разпределяме да има навсякъде. Сега подреждаме в обратен ред. Слагаме пържените картофи, следват пържените тиквички, и най-отгоре покриваме с пържените патладжани.

Приготвяме заливката. Настъргваме кашкавала. В купа разбъркваме яйцата, киселото мляко и брашното до гладка смес. Добавяме настъргания кашкавал и разбъркваме. Заливаме мусаката и печем до приятен цвят. Украсявам с магданоз и сервирам.

Забележка: Ако тиквичките и патладжаните не сте посолили преди пържене, при подреждането им се слага сол на вкус.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: