Кекс от кайма и яйца

22/04/2017
Биляна
отБилянаНовак
"Препоръчваме този кекс да се поднесе с чаша добре изстудена бира. В краен случай може да го сервирате и заедно с бяло вино, но в никакъв случай не го поднасяйте с кафе "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо242 580
  • Преглеждания за месеца10648
  • Преглеждания за седмицата4619
  • Коментирана12 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Каймата се омесва със ситно нарязания лук, 3 яйца, черният пипер, чубрица и галетата. Престоява 30 минути да поема аромата на подправките.

Другите 3 яйца се сваряват и нарязват на дребни кубчета заедно с краставичките и половината кашкавал и се объркват с каймата.

Каймата се разстила в добре намазнена кексова тава с леко притискане, за да заеме формата на самата тава.

Пече се на 200 градуса, като по средата на печенето, ако каймата е пуснала вода, се излива внимателно. Пече се до зачервяване.

Обръща се в кръгла тавичка поръсваме с настърган кашкавал и връщаме във фурната докато се зачерви и кашкавалът.[ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.7
Общо 17 гласували
5 14
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: