Панирана риба с доматена гарнитура

02/04/2016
"Вкусен обяд за половин час се готви така - и много ще ви хареса "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо872
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • риба бяла - 300 г
  • галета
  • сол
  • яйца - 3 бр.
  • домати - 3 бр.
  • олио - за пържене
  • черен пипер - млян
  • лимони - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитата и почистена риба нарежете на подходящи парчета. Посолете и оставете за около 20 мин. да поеме от солта.

Овкусете рибата с черен пипер. Загрейте олиото до готовност за пържене. Разбийте яйцата. Потопете всяко парче риба в галета, а след това в разбитите яйца. Изпържете до златисто от двете страни.

Отцедете върху домакинска хартия.

Подредете в чиния. Нарежете доматите на желаните от вас парчета.

Гарирайте рибата с парченцата домати. Поднесете с лимон.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: