Ориз пилаф

08/09/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър322
"Това е изпитана рецепта за ориз пилаф, както го приготвят традиционно в Турция!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции2-3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо83 793
  • Преглеждания за месеца8309
  • Преглеждания за седмицата398
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

  • ориз - 1 ч.ч. кръглозърнест
  • паста - 5 с.л. кус - кус
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • вода - 400 мл
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 2 ч.л.
  • лимони - 2 с.л. лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ориза добре и го залейте с вряща вода. Оставете го така за 15-20 минути и го облейте със студена вода.

В тенджера загрейте мазнина и запържете кус-куса. Прибавете ориза, бъркайте за около 5 минути, докато и той се запържи. Долейте водата, посолете, добавете захарта и лимоновият сок.

Бъркайте пилафа, докато заври. Намалете котлона и оставете ястието да се вари, докато водата се поеме напълно. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.1
Общо 12 гласували
5 3
4 7
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: