Тиганички със сирене и кашкавал

29/03/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваГуру126466436417
"Ретро рецепта, която и до днес е актуална всяка събота сутрин "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции10-12
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо179 256
  • Преглеждания за месеца2522
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към три супени лъжици кисело мляко прибавяме една к.л. бакпулвер, три супени лъжици олио, щипка сол, две щипки сол самардала.

Разбъркваме добре. Прибавяме и разбито яйце, натрошено сирене и настърган ситно кашкавал.

Влагаме лъжица по лъжица брашното - три супени лъжици или повече, за да се получи гъсто тесто.

Изпичаме (изпържваме) от двете страни тиганичките в намазан с олио тиган, като сипваме тестото със супена лъжица. Готовите тиганички поднасяме за закуска с айрян или кисело мляко.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: