Ябълков пай с канела

24/03/2016
Gergana Tsvetanova
отGergana TsvetanovaНовак1402
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 079
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти се замесва тесто, оставя се в хладилника за 15 минути.

През това време се приготвя плънката, като ябълките се белят и почистват, режат се на парченца и се задушават в маслото. Добавя се захарта и канелата. От тестото се отделя 1/3 за решетката.

По-голямото парче тесто се разточва на тънка кора и се поставя във форма за пай. Надупчва се на няколко места с вилица. Изсипва се плънката.

Отгоре се подрежда решетката от останалото тесто. Пече се 30-35 минути на 180 градуса.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: