Пандишпанова торта със сладко

22/03/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 411
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата76
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 5 бр.
  • захар - 5 с.л.
  • брашно - 5 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • сладко - 200 г по избор
  • сметана - 1 пакетче на прах
  • шоколадови стърготини - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделяме белтъците от жълтъците. Жълтъците разбиваме на пухкав крем с 2 с.л. захар. Белтъците разбиваме на сняг заедно с 3 с.л. захар.

Към жълтъците прибавяме брашното, разбъркваме и постепенно прибавяме белтъците, като внимаваме да не спаднат.

Застиламе правоъгълна тавичка с хартия за печене и изсипваме тестото. Печем в предварително загрята фурна на 220 градуса за 10 минути.

Вадим, охлаждаме леко и махаме хартията, разрязваме блата на два правоъгълника. Мажем долния блат със сладко и предварително приготвената сметана според упътването.

Поставяме втория блат и повтаряме, намазваме тортата от всички страни. Украсяваме с шоколадови стърготини.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Препоръчано по темата

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Подобни рецепти