Домашен сос Холандез

22/03/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
"Уникален домашен сос за меса и риба"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо13 985
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сваряваме ситно нарязания лук, зърната черен пипер, листенцата от естрагон, виното и 4 с.л. вода, докато останат около 2 с.л. бульон. Прецеждаме и изстудяваме.

Разбиваме жълтъците и с бъркане ги прибавяме към соса.

Поставяме тенджерата в по-голям съд с топла вода и на пара варим, като бъркаме с тел, докато сосът се сгъсти.

Отделно разтопяваме маслото и в началото сипваме капка по капка в соса, като не преставаме да бъркаме. Посоляваме, подправяме с лимонов сок и поднасяме.[подобни рецепти тук]

Източник: ezine.bg

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: