Пилаф от булгур с печени зеленчуци

28/06/2011
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай126146
"Зеленчуков разкош с ароматен булгур, богатство от вкусове и текстури!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции2-3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 935
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

  • булгур - 1 ч.ч. едрозърнест
  • лук - 1 глава, средна
  • зехтин - 4 с.л. екстра върджин
  • чушки - 1 с.л. пиперково пюре
  • вода - 1 и ¾ ч.ч. гореща
  • червен пипер - 1 ч.л. леко лют
  • кимион - 1 ч.л.
  • тиквички - 1 брой
  • патладжани - 1 малък
  • чесън - 3 - 4 скилидки, необелени
  • червени чушки - 1 брой + 1 зелена пиперка
  • гъби - 8 - 10 броя малки
  • лук - 1 глава
  • домати - 1 брой
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете чушките, патладжана, гъбите, тиквичката на две по дължина, а домата на 4 резена, лука на 8 и ги нареждаме в леко намазнена тава. Слоожете ги в предварително загрята фурна да се изпекат само отгоре, след което обелете чушките, чесъна и домата. Нарежете ги на по-дребни парчета и ги смесваме с останалите зеленчуци. Поръсете ги със сол, черен пипер и зехтин и разбъркайте леко.

За да приготвите пилафа нарежете втората глава лук и я запържете с 2 с.л. зехтин за няколко минути. Добавете пиперковото пюре, булгура, предварително измит и отцеден и долейте с водата. Варете на умерен огън под капак до готовност на булгура и добавете кимиона, червения пипер.

Накрая разбъркайте пилафа със зеленчуците и поднесете топло. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.8
Общо 5 гласували
5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: