Постни сарми с кисело зеле

22/11/2018
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваНовак3753322
"Някои готвят постни сарми само за Бъдни вечер, но истинските ценители ги приготвят и хапват целогодишно "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо109 150
  • Преглеждания за месеца131
  • Преглеждания за седмицата66
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Отделете нежната част на зелевите листа, като отстраните жилите и ги оформите, за да са подходящи за завиване на сарми.

Загрейте почти цялото олио и запържете накълцания праз. Добавете ориза, разбъркайте за кратко и го овкусете с подправките. Долейте малко гореща водичка и разбъркайте, докато леко набъбне. Махнете плънката от котлона и оставете да се охлади.

Разпределете плънката върху зелевите листа и оформете средни по размер сарми. Подреждайте зелевите сармички в тенджера и накрая ги залейте с останалата мазнина. Притиснете най-отгоре с чиния и ги залейте със зелев сок, докато ги покрие.

Сложете постните сарми да се варят под капак до увиране на ориза и до изпарение на водата. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.6
Общо 19 гласували
5 13
4 5
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: