Мармаладки

29/02/2016
Джемиле Чешлиева
отДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф748308266
"С кафе, с чай или с чаша сок - всякак сме готови да хапнем от тези домашни мармаладки "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 230
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Содата се разбърква с киселото мляко и се добавят олиото, солта и брашното. Омесва се тесто, което трябва да е сухо и да не лепне.

Разточва се на кора с дебелина 2-3 мм. Разрязва се на квадратчета. По средата на всяко квадратче се слага мармалад от шипки, като се започне от единия към другия ъгъл.

Другите ъгли се сгъват така, че да покрият мармалада. Нареждат се в тава и се пекат в умерена фурна.

Всички мармаладки, след като бъдат готови, още топли се топват в студена вода и се овалват в пудра захар, смесена с ванилия.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: