Варена царевица с кочана

29/02/2016
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру249686494720
"Леко я посолете и я намажете с разтопено масло..."
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо43 883
  • Преглеждания за месеца384
  • Преглеждания за седмицата18
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • царевица - 4 кочана
  • сол - на вкус
  • вода
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Царевицата се почиства от косата и листата. Може да се нарежи на половина, но може да се остави и цяла.

Нареждат се в тенджера една до друга и се покрива с вода. Отгоре се поставят малко листа и се притиска с чиния.

Варим на умерен огън за 30 минути, ако е млечна, става още по-бързо. Изважда се намазваме с масло и поръсваме сол. Бързо и вкусно! [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: