Домашно сладко от цели смокини

28/02/2016
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру235186187919
"Идеалното допълнение към мекички, пържени филии, палачинки или каквото душата ви пожелае. "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо22 118
  • Преглеждания за месеца3392
  • Преглеждания за седмицата2142
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • смокини - 70 бр.
  • захар - 1 кг
  • вода - 600 мл
  • лимонтузу - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смокините се почистват от дръжките. Захар и вода слагаме в тенджерка на котлона и оставяме да заври.

Добавяме смокините и варим до нужната гъстота. Тя се определя, като се капне капка в чиния - не трябва да се разлива.

Накрая се прибавя и лимонената киселина, разбърква се добре. Сипваме в сухи буркани, затварят се с капачка и обръщаме с дъното нагоре, докато се охладят.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: