Конфитюр от сини сливи

27/02/2016
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваМастър Шеф307865853
"И вие ли като нас просто обожавате конфитюр от сини сливи?"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо24 869
  • Преглеждания за месеца3103
  • Преглеждания за седмицата1330
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отмерваме четири килограма добре узрели сини сливи. Измиваме ги хубаво. Махаме им костилките и ги нарязваме на четвъртинки.

Слагаме ги в дълбока тенджера и ги засипваме с два килограма захар. Захлупваме ги и ги оставяме да престоят така 18-20 часа.

След това слагаме на котлона и варим, като често разбъркваме с дървена лъжица. Капваме капка върху чиния и когато тя не се разлива, значи конфитюрът е готов.

Прибавяме оцета и индришето, нарязано на дребно, и варим още пет минути.

Сваляме от огъня и пълним в добре измити и подсушени бурканчета. Затваряме хубаво с капачки и изваряваме за 10 минути.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: