Пухкав тутманик за закуска

25/02/2016
Ивелина
отИвелинаЧирак2048
"Чудите се какво ще закусвате? Вижте този пухкав домашен тутманик, който не е никак труден за приготвяне"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 725
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • за тестото
  • брашно - 1 кг
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • мая - 1/2 кубче прясна
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • за плънката
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 300 - 400 г
  • мазнина - за тавичката
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете кладенче в брашното, затоплете млякото и в него разтворете захарта, маята и солта. Разбъркайте киселото мляко със содата и двете яйца.

В полученото кладенче се изсипва първо прясното мляко, след което се добавя и киселото мляко.

Замесете меко тесто, което трябва да почине за 30 минути. Разточете го на кора и го намажете с разбитото с яйцата сирене, завийте на руло и нарежете на розички.

Редим в подмазнена тавичка. Накрая отгоре намазваме с разбито яйце и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна до зачервяване. Добър апетит! [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: