Домашен кашкавал от краве мляко

23/02/2016
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваМастър Шеф310865873
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции1 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 457
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме млякото на огъня и преди да започне да ври, прибавяме солта.

Щом заври, слагаме лимонтозуто и бъркаме на слаб огън, докато хубаво се пресече млякото.

Изсипваме в торбичка от тензух и оставяме да се изцеди суроватката за около два часа, след което притискаме с камък, така че да се оформи питка.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: