Домашна лютеница Олинеза

21/02/2016
цветослава киркова
отцветослава кирковаГотвач377192281
"Опасяваме се, че след разкритието на тайната рецепта на лютеница Олинеза, фабриката ще фалира!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо47 637
  • Преглеждания за месеца21645
  • Преглеждания за седмицата4035
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • домати - 2 кг.
  • чушки - 2 кг. червени
  • оцет - 100 мл
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оцетът, олиото, захарта и водата се слагат да заврат, добавят се сурово смлените чушки и се оставят да врат 5-6 мин.

След това се добавят смлените домати и лютеницата се вари до изпаряване на всичката течност (около 30 мин., като от време на време се бърка, да не загори).

Преди да свалите от котлона, добавете размитото в малко вода брашно и черния пипер.

Готовата лютеница се пасира и се слага във бурканчета, които се варят за 15 мин.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: