Винен кебап с телешко месо

20/02/2016
bogi
отbogiНовак1
"Най - накрая ни изпратиха и хубава рецепта за винен кебап с крехко телешко месо, а от кога си мечтаем за него не е истина. Стана чудесен, вкусен и много, много ароматен"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо137 549
  • Преглеждания за месеца2366
  • Преглеждания за седмицата4319
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера с олио запържваме лука, нарязан на ситно заедно с месото, нарязано на малки парчета. Поръсваме със солта и брашното.

Изсипваме предварително намачканите домати, добавяме виното и още около 500 мл вода, след което оставяме да заври.

Подправяме с настъргания чесън, дафиновите листа и черния пипер. За любителите на чубрицата, може да добавим и щипка сушена ронена чубрица.

Оставяме да ври на слаб огън около 80-90 минути, докато месото се свари и омекне. В отделен съд сваряваме ориза с 3 ч.ч. подсолена вода.

Кебапът ни е готов за сервиране! [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 5 гласували
5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: