Плакия от зрял фасул

24/05/2011
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaДарт Вейдър366198120
"Като е боб, да е плакия, казват истинските ценители!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо28 477
  • Преглеждания за месеца159
  • Преглеждания за седмицата77
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете от предната вечер боба във вода и на следващия ден го изплакнете. Сложете да се вари на умерен огън с малко сол и мазнина. Щом е напълно готов се отцежда и се прехвърля в тава.

Празът, морковите, целина се нарязват и се задушават в малко мазнина до омекване. Прибавят се нарязаните на ситно домати, накълцан магданоз, джоджен, чубрица и скилидките чесън, нарязани на ситно, смления черен пипер и сол на вкус.

Тази смес се изсипва върху зрелия фасул, а отгоре се нареждат кръгове нарязан домат. Останалото олио се сгорещява, запържва се с червен пипер и се залива зрелия фасул плакия. Пече се в предварително загряна умерена фурна.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

3.9
Общо 12 гласували
5 6
4 2
3 2
2 1
1 1
Дай твоята оценка: