Пържен хек с кориандър

12/02/2016
vladimir Petrovski
отvladimir PetrovskiНовак442144
"Хем пържен, хем задушен - после ни кажете, че не сме истински майстори в приготвянето на риба "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 049
  • Преглеждания за месеца78
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • хек - 1 кг (сайра)
  • олио - за пържене
  • сол
  • черен пипер
  • кориандър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Режем рибата на порции и натриваме с подправки. Ароматизира се за 1 час. Овалваме в брашно и оставяме настрани за десет минути.

Пържим в силно загрято олио до готовност. Отцеждаме и поставяме в тенджера. На котлона с малко вода сваряваме перки, опашки, глави.

Прецеждаме бульона и добавяме към готовата риба. Котлона включваме на позиция 1 и задушаваме до извиране на течността.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: