Прясно зеле с ориз

31/05/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90610322
"Зелето стана толкова вкусно, че се изяде и не остана нищичко за вас!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо71 732
  • Преглеждания за месеца5722
  • Преглеждания за седмицата1479
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте мазнина в тенджерка и задушете накълцания лук, след което добавете нарязаното зеле, сол и червен пипер. Оставете да се задушава долейте с 3 ч.ч. гореща вода. След около 10 минути добавете ориза. Оставете ястието да ври на слаб огън, като често разбърквате.

Малко преди края на варенето добавете обелените и нарязани домати, черния пипер, чубрицата, кърито и лютата подправка. Оставете да заври за няколко минути.

След това го прехвърлете в намазнена тава и го сложете леко да се запече за кратко в предварително загряна фурна. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.3
Общо 16 гласували
5 9
4 3
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка: