Миш маш на фурна само за 30 минути

22/03/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваАвтор2614871101522
"Уникално вкусен, лесен и бърз миш маш на фурна, само за 30 минути - по изпитана селска рецепта"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо457 603
  • Преглеждания за месеца21551
  • Преглеждания за седмицата418
  • Коментирана17 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Печените и обелени чушки от буркана се отцеждат и нарязват на ленти. Сипват се в намазана с олио тавичка. Отгоре се натрошава сирене и пресовани скилидки чесън.

Поръсваме струйка олио, черен пипер, малко сол и ситно нарязан магданоз.

Разбиваме яйцата с киселото мляко и содата, прибавя се брашното.

Заливаме с тази смес чушките и печем за 20 минути в загрята 200 градуса фурна.

Изважда се миш-маша и се поръсва с настърган кашкавал, след което се връща да се запече само за 10 минути.

Сервираме с млечно-чеснов сос.

Невероятна вкусотия, а сосчето го прави неустоимо! [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 19 гласували
5 19
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: