Баница с пълнозърнести кори

08/02/2016
Лилия Цачева/Lipodve
отЛилия Цачева/LipodveЧирак114522091
"Чухме, че с пълнозърнести кори се прави най-вкусната баница, оказа се, че си е самата истина "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 345
  • Преглеждания за месеца171
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намаслявам тава с диаметър 30 см. Разбивам яйцата с тел и към тях слагам киселото мляко и содата. Прибавям още надребненото сирене и олиото.

Разпъвам кора в тавата и я намаслявам. Разпределям по нея 1/3 от приготвената плънка. След това завивам, като същевременно усуквам лекичко.

Поставям кората в средата на тавата и около нея поставям останалите кори, с които процедирам по същия начин. Ако остане неупотребена плънка, я нанасям отгоре.

Допълнително напръсквам и със зехтин. Така приготвената баница пека за около час в предварително загрята на 190 градуса фурна.

Охладената баница поднасям с кисело мляко. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: