Царевица с масло

14/05/2011
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaДарт Вейдър366127586
"Свежо предястие или гарнитура към пържола - изборът е изцяло ваш!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо19 187
  • Преглеждания за месеца85
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • царевица - 300 - 400 г, сладка, от консерва
  • масло - 50 г краве
  • копър - 3 стръка пресен
  • чесън - 1/2 ч.л. на прах
  • сол
  • оцет - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отцедете царевицата от излишната течност, загрейте маслото в тиган и я изсипете. Оставете да се задушава с маслото и малко сол под капак за минута-две.

Махнете капака, добавете чесъна на прах и наситнения копър и разбъркайте за 30 секунди. Отнемете от котлона, а преди поднасяне полейте с оцета. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.4
Общо 5 гласували
5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: