Пиле с разкошен сос

02/10/2017
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф69496120485
"Още се чудите какво да си приготвите? Това пиле в сос е точната рецепта. Ние започнахме вече да се облизваме..."
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо702 452
  • Преглеждания за месеца32562
  • Преглеждания за седмицата2875
  • Коментирана22 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Почистете и измийте пилешкото месо. Ако ползвате цяло пиле, го нарежете на парчета. В случая аз използвах бутчета. Подсушете ги с домакинска хартия.

Загрейте в дълбока тенджера олиото и маслото. Сложете в нея месото и запържете до златисто от всички страни.

Обелете и нарежете лука на полумесеци и го добавете към позапърженото пиле.

Разбъркайте и гответе няколко минути до омекване на лука. Намалете котлона на средна температура, налейте бульона и сложете капака.

Задушавайте около 20мин. За тази рецепта ползвайте качествено и хубаво бяло вино, определено вкуса си заслужава.

Смесете майонезата и виното, за по-лесно аз ги слагам в буркан, завинтвам с капачката и го раздрусвам с ръка, така че двата продукта да се смесят. Получава се хомогенна смес.

Отворете капака и изсипете винено-майонезената смес при пилето и лука, разбъркайте и добавете нарязано на ситно скилидка чесън, щипка мащерка, сол и черен пипер на вкус.

Разбъркайте добре и гответе на умерена температура още 15 мин.

В началото сосът е по-воднист, но при периодично разбъркване алкохолът и водата се изпарява и ще видите как започва да се посгъстява.

Изключете котлона и поръсете с магданоз. Тази рецепта може да се приготви и със заешко месо, процедурата е същата. Сосът е изключително вкусен, горещо препоръчвам да опитате! [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.8
Общо 29 гласували
5 26
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: