Куркудена чорба

03/02/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф69496120515
"Най-вкусната селска чорба, която може да опитате, а с наша помощ и да приготвите сами "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо74 777
  • Преглеждания за месеца94
  • Преглеждания за седмицата40
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Надребнете месото и скълцайте киселото зеле и лука. Ориза изплакнете добре, след като го почистите. Загрейте мазнина и позапържете мръвките.

Добавете към него лука и разбъркайте. Гответе пет минути или до златисто. След това вложете зелето и пак разбъркайте.

Поставете дафиновия лист и двата вида пипер. Размесете и налейте литър вода и един литър зелев сок. Захлупете гозбата и я оставете да кипне.

След завирането оставете яденето да се готви на средна температура. Нека къкри двадесетина минути и след това долейте около 0.5 л вода.

Щом отново кипне, поставете и ориза. Варете още двадесетина минути и сложете чубрицата. След това пригответе застройка, като разбиете жълтъка с киселото мляко и добавите щипка сол.

За да не се пресече застройката, гребнете от бульона и излейте в купичката с яйцето, като през това време бъркате енергично.

Преместете тенджерата от котлона и щом спре да ври, добавете застройката, като бъркате. Премахнете дафиновия лист от гозбата. След това поръсете с магданоз и чили. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 10 гласували
5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: