Джинджифилов чай за болно гърло

02/02/2016
Рая Андонова
отРая АндоноваГотвач39836335
"Не се давайте на лошото време "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо20 707
  • Преглеждания за месеца212
  • Преглеждания за седмицата51
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • джинджифил - парче от корен (1x0.5 см)
  • вода - 1 ч.ч.
  • мед - 1 ч.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата се слага да заври. Докато завира, джинджифилът се обелва и се нарязва на парченца (колкото по-малки, толкова по-добре; може даже да се настърже). Когато водата заври, джинджифилът се слага в нея и котлонът се намаля. Варят се 15 минути. През това време се изцежда лимоновият сок.

След 15-тата минута джинджифилът се маха от водата с решетъчна лъжица и се добавя лимоновият сок. Всичко се прецежда в чаша и се добавя медът. Пие се топъл, почти горещ. Ако е още в началото, гърлото трябва да се оправи след втората чаша чай.

Бележка: Ако джинджифиловият вкус не Ви понася много, може да се запари само 10 минути или да се сложи по-малко джинджифил, или малко повече мед (малко повече, не прекалено много), но все пак това е лекарство и трябва да се усеща вкусът на джинджифила, иначе няма да проработи.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: