Оригинални царски сарми

31/01/2018
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522051396
"И тогава царицата казала на царя да претака зелето и да провери дали е готово, за да му сготви от любимите сарми "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо84 558
  • Преглеждания за месеца132
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете продуктите без зелката и ги смесете с подправките. С получената смес завийте сармичките с зелевите листа.

Средната част на зелката я нарежете на ситно и овкусете с олио, червен пипер и подправки. Изсипете в съда, в който ще готвите сармите.

Наредете сармите върху зелето и сложете 2 чаши топла вода. Поръсете ястието малко червен пипер и похлупете съда.

Печете зелевите сарми на 200 градуса до готовност.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: