Пълнена тиква със свинско, гъби и зеленчуци

31/01/2016
Ирина Андреева Jolie
отИрина Андреева JolieГотвач232323101
"Гениално - ползвате тиквата като био гювече и после изяждате всичко "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 292
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг3.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отрязва се горната част на тиквата, за да се получи капак. Правят се няколко дупки по него с помощта на метален шиш. Издълбават се хубаво семките и жилестата част на тиквата.

Нарязва се месото на кубчета и се задушава в горещото олио в дълбок тиган. През това време се режат празът и морковите на кръгчета, чушките на полумесеци, а картофите на кубчета.

Гъбите се режат на едри парчета или на половина, ако са по-малки. Прибавят се нарязаните зеленчуци при свинското месо и се задушават заедно.

Подправя се със сол и черния пипер. Добавят се гъбите и след около 5 минути се сипват доматите. Оставя се леко на покъкри и се слагат нарязаните на ситно целина и магданоз.

Добавят се и дафиновите листа. Разбърквате хубаво и отстранявате от огъня. Пълни се издълбаната вече тиква с месото и зеленчуците. Захлупва се с горната и част.

Слага се в тавичка с малко вода. За да не изгори дръжката, се увива с алуминиево фолио. Пече се в загрята фурна на 180 градуса за 2 часа, без да се отваря фурната.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

3.5
Общо 2 гласували
5 0
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: