Печено червено цвекло

08/05/2011
Илария
отИларияНовак1171205
"Казват, че тайната на дълголетието и добрия външен вид се крие в редовната консумация на червено цвекло!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо41 848
  • Преглеждания за месеца337
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

  • червено цвекло - 5 броя, малки
  • соев сос - 4 с.л.
  • оцет - 4 с.л. ябълков
  • зехтин - 4 с.л. студенопресован
  • лимони - сокът от 1 лимон
  • сол - на вкус
  • захар - 1 щипка кафява
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте червеното цвекло, подсушете го и увийте всяко във фолио или хартия за печене. Сложете ги в тава, на дъното на която сте сипали малко гореща вода. Сложете цвеклото да се пече за около час на умерена температура.

Изпеченото цвекло се охлажда, обелва се и се нарязва на средно дебели филии. Подрежда се в чиния и се залива с дресинг от соевия сос, оцета, лимоновия сок и зехтина, подправена със сол и щипка кафява захар. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.8
Общо 4 гласували
5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: