Свинско с картофи на фурна (тип гювече)

25/01/2016
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1488140215215
"Две в едно - любимото ни свинско с картофи, но в гювече, с едно чукнато яйце отгоре "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 582
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържва се месото с малко вода и се добавя нарязаният лук, пържи се до златист цвят и се сваля от котлона. В плакето се редят картофи, леко запърженото месо, чушки, царевица и пак картофи и така докато свършат всички продукти.

Добавя се доматеното пюре, олио, малко червен пипер, сол, чубрица и малко вода. Слага се да се пече за около час и половина на умерена фурна.

След изпичането се вади чукат се 4-5 яйца и така на изключена фурна. Сервирам ястието още горещо, като настъргвам малко кашкавал и гарнирам с люти чушлета-рибки.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: