Най-вкусните палачинки

21/05/2018
Ирина Андреева Jolie
отИрина Андреева JolieГотвач232323101
"Нашата читателка Ирина Андреева Jolie определено знае как да ни накара да тичаме до магазина за мляко и яйца "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо119 240
  • Преглеждания за месеца89
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват и към тях се прибавя млякото, олиото, ванилията, щипка сол, пудрата захар и разтопеното масло. Разбива се отново и се прибавя брашното на две части. Разбива се до получаване на гладка смес.

Покрива се с кърпа и се оставя да престои около половин час на стайна температура.

В плитък загрят тефлонов тиган с помощта на малък черпак се сипва от сместа, разклаща се, за да се покрие цялото дъно, и се печете от двете страни. Трябва да внимавате да не ги препечете, нито да ги оставите сурови. Цветът, който трябва да постигнете, е светлокафяв.

Предварително си подгответе наблизо две големи чинии, бурканче конфитюр и сиренето. Когато стане готова, палачинката се поставя в едната чиния, намазва се с малко конфитюр, поръсва се с настъргано сирене и се завивате на руло.

Слага се в другата чиния с ръба надолу, за да не се отвие, и т.н., докато изпечете всички палачинки.

Безспорно палачинката е царица на десертите! Така приготвени, няма как да не си оближете пръстите! [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.5
Общо 4 гласували
5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: