Домашно биволско сирене

24/01/2016
Джемиле Чешлиева
отДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф748308266
"Най-полезното сирене!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции3 кг.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 493
  • Преглеждания за месеца79
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В хладна водна баня се слага млякото и се вдига на 68 градуса. След това се изчаква да спадне на 34 градуса и се съсирва с 1 ч.л. мая. Изчаква се 40 мин. да се пресече.

Режи се на кубчета 5 см. Изчаква се 10 мин. и се изцежда.

Притиска се добре и се слага нещо отгоре /например голяма кофа с вода/, за да се изцеди хубавичко.

Така престоява една нощ и се реже на бучки, след което сиренето сe слага в саламура.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: