Свински джолани на фурна

14/12/2018
Ефросия
отЕфросияНовак
"Няма нищо по-хубаво от добре приготвения крехък и сочен джолан. Наслада за цялото семейство. Такава е и тази рецепта"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо290 516
  • Преглеждания за месеца3535
  • Преглеждания за седмицата521
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг джолан
  • чесън - 1 глава, смлян или начукан
  • сол
  • черен пипер
  • оцет - 2 с.л., може и лимонов сок
  • олио - ½ к.ч.
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Вземете свинския джолан, нарежете го на 3-4 порции и го посолете, поръсете със смлян черен пипер и го натрийте с пресования чесън, размит с малко оцет или лимонов сок.

Поставете месото в тава и го залейте с мазнината и малко вода.

Сложете да се пече в умерено силна фурна, като първоначално го покриете с алуминиево фолио.

Поднесете двинските джолани с гарнитура от салата, туршия или картофено пюре.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.8
Общо 12 гласували
5 10
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: