Лесна орехова торта

06/11/2017
Ирина Андреева Jolie
отИрина Андреева JolieГотвач232323101
"Класика в жанра Домашна орехова торта, точно като от детството ни "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо337 763
  • Преглеждания за месеца232
  • Преглеждания за седмицата69
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Сложете ринга на форма за торта върху поднос. Уверете се, че размера на блатовете е същият като на затворения ринг. Ако има разлика, можете да изрежете блатовете по края.

Пригответе крема, като загреете 800 мл от подсладеното със захарта мляко и в него изсипете нишестето, разтворено в останалите 200 мл мляко.

След кипване разбийте добре с тел. Поставете единия блат на дъното в ринга и полейте с 1/3 от крема. Поръсете със смлени орехови ядки, също 1/3 от тях.

Сложете отгоре втория блат и полейте с крем. Така процедирате, докато не сложите и последния блат, останалия крем и поръсвате с последните орехови ядки.

Охладете за няколко часа преди консумация. Внимателно прокарайте нож по вътрешния ръб на ринга и го отстранете. Нарежете на порции.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.3
Общо 12 гласували
5 9
4 1
3 0
2 0
1 2
Дай твоята оценка: