Български качамак

20/01/2018
Ирина Андреева Jolie
отИрина Андреева JolieГотвач232323101
"Италианците могат да му викат полента, но ние си знаем, че става дума за български качамак "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо135 074
  • Преглеждания за месеца6348
  • Преглеждания за седмицата2980
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипва се 1.800 л вода с млякото, олиото, солта и се изсипва брашното. Бърка се постоянно.

Вари се и едновременно с това се разбива с тел в продължение на 10 мин.

Маслото се сгорещява в тиган и се сипва червеният пипер. Разбърква се.

Качамакът се разсипва по чинии и се ръси с натрошено сирене. Полива се с пиперосаното масло.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 11 гласували
5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: