Яхния с нахут

02/04/2011
Ефросия
отЕфросияДжедай4541
"Колко от вас са опитвали яхния с нахут?"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо29 588
  • Преглеждания за месеца180
  • Преглеждания за седмицата69
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нахутът се накисва във вода от предната вечер. Сварява се на следващия ден, докато омекне, след което се отцежда и се оставя настрана. В останалата вода се разтваря зеленчуковия бульон.

Лукът се нарязва и се задушава в малко мазнина. Добавят се и нарязаните моркови и гъби. Картофите се обелват и нарязват на малки парчета.

В отделен съд се загрява маслото и се размива с брашното. Добавя се бульонът и се бърка енергично. Сипват се запържените зеленчуци, нахутът и картофите.

Ястието се овкусява с подправки, а при нужда се долива още малко вода. Оставя се да къкри на бавен огън за около 20-25 минути, като от време на време се бърка. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.4
Общо 15 гласували
5 10
4 2
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка: